top of page
veerle_optimized.jpg

Veerle Bemelmans

Ik ben Veerle Bemelmans (°1982) en werk sinds 2015 als ergotherapeute in de multidisciplinaire groepspraktijk B(r)abbel.

 

In 2004 behaalde ik mijn ‘bachelordiploma ergotherapie’ aan de PXL te Hasselt. Het daaropvolgende jaar heb ik daar ook de posthogeschoolopleiding 'Methodische (be)handelingsconcepten bij kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen' gevolgd. D.m.v. deze posthogeschool opleiding kan ik deze kinderen op een zo optimaal mogelijke manier begeleiden bij het leren van allerhande vaardigheden en het leren leren.

 

Maar ik ben niet blijven stilzitten, want er worden steeds meer specifieke moeilijkheden ontdekt bij kinderen, die ik dan op de juiste manier wil behandelen. Het geeft me een enorme voldoening om kinderen te helpen, iets bij te leren en te zien groeien. 

 

Sinds 2016 ben ik ‘Typ10-docent’ en geef ik regelmatig typcursussen doorheen het schooljaar en organiseer ik vakantiekampjes.

 

Ook heb ik in 2017 de opleiding ‘schrijfdans’ gevolgd bij Ragnhilde Oussoren in Breda. Dit was een zeer interessante opleiding en mag me nu met heel veel plezier schrijfdansdocent noemen. 

 

In 2018 vervolmaakte ik de postgraduaat opleiding ‘Autisme en (rand)-normale begaafdheid’ aan de Universitaire Campus Leuven Limburg (UCLL) te Diepenbeek.
Daarbuiten heb ik regelmatig kleinere bijscholingen gevolgd rond verschillende behandelingsmethoden en methodieken.


Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Ergotherapie (het VE).
 

bottom of page